Převařování pitné vody za nestandardních situací
Je-li voda nezakalená a senzoricky přijatelná (barva, pach chuť), je možné následující postup považovat za dostatečný pro desinfekci pitné vody:
Vodu uvedeme jednorázově do klokotavého varu, např. ve varné konvici, takže bublá celá její hladina (voda má přibližně 100°C),a pak ji necháme nejméně 10 minut stát a přirozeně chladnout v pokojové teplotě . Pro většinu účelů použití by se poté mělo vyčkat nejméně tak dlouho, než se voda ochladí na teplotu vhodnou k danému účelu použití
POZOR NA RIZIKO OPAŘENÍ!
Informace Státního zdravotního ústavu pro veřejnost: převařování pitné vody
Aktuality
Den zdraví 2025 v Karviné
srdečně Vás zveme na akci Den zdraví 2025
Dny zdraví v Ostravě, Orlové a v Karviné
Využijte akce pro své zdraví
Opava - dočasné omezení provozu
Z technických důvodu je pobočka v Opavě do 1.9.2025 uzavřena.
Akce rozbor vody ze studny 2025
Akční nabídka na rozbory vybraných zdravotně závažných ukazatelů
Environmentální vyúčtování za rok 2024
Dokument
Zobrazit všechny aktuality
srdečně Vás zveme na akci Den zdraví 2025
22.08.2025
Dny zdraví v Ostravě, Orlové a v Karviné
Využijte akce pro své zdraví
19.08.2025
Opava - dočasné omezení provozu
Z technických důvodu je pobočka v Opavě do 1.9.2025 uzavřena.
19.08.2025
Akce rozbor vody ze studny 2025
Akční nabídka na rozbory vybraných zdravotně závažných ukazatelů
07.05.2025
Environmentální vyúčtování za rok 2024
Dokument
28.04.2025
Zobrazit všechny aktuality